Vanliga frågor

Är det svårt att byta ut en befintlig trappa?
– Nej, oftast är det lättare än man tror.

Om man bygger ett nytt hus från en husfabrik, kan jag beställa en trappa av TrappTeknik?
– Ja det är inga problem. Det ingår ofta en trappa när man köper den typen av hus men den går att välja bort. Prata med Er leverantör och ta kontakt med TrappTeknik så hjälper vi till.

Går det att byta ut och montera en trappa själv?
– Har man tillgång till verktyg och erfarenhet av hantverk så är det fullt möjligt. Det följer med montage instruktioner och vi finns tillgänglig på telefon om det skulle dyka upp någon fundering. Annars kan vi titta på en lösning där vi ombesörjer montaget av din nya trappa, vad det kostar beror lite på vart man bor i vårt avlånga land.

Är det dyrare med en ny trappa jämfört med att renovera den befintliga?
– Det är en bra och komplext fråga. Köper man renoverings kit till sin trappa måste övriga trappan slipas om vilket är ett omfattande jobb. Sedan kanske man vill byta ut det gamla räcket mot ett nytt snyggt och modernt räcke vilket också kostar en del. Slår man samman dessa olika faktorer blir slutsatsen att det inte blir så mycket dyrare att köpa en ny trappa. Inte mycket mer jobb. Men framförallt du får en helt ny trappa som du kan bestämma i stor utsträckning hur du vill att den ska se ut med material val, ytbehandlingar och räcken.

Ska man limma stegen i vangarna?
– Nej det ska man inte! Limmar man stegen är risken för att knarr uppstår betydligt större. Handlar ni trappan av TrappTeknik får ni ta del av vår mångåriga kunskap i hur man på bästa sätt eliminerar att knarr uppstår i en trappa redan vid montage.

Kan man få trappan i olika träslag?
– Ja vi kan leverera i alla träslag som efter våra kontroller passar för tillverkning av trappor.

Om jag vill täckmåla trappan i en kulör, vilka färger kan man välja på då?
– Vår standardkulör är en vit färg med NCS nr. 0502 Y. Vill du ha delar eller hela trappan målad i annan kulör så är det inga problem med det kan bli ett tillägg för specialkulör.

Kan ni skräddarsy vår trappa efter våra egna ritningar?
– Ja det kan vi göra. Vi tar er vision och ritar upp den för er beskådning, naturligtvis görs dom korrigeringar för att trappan ska bli så bra som möjligt att gå i innan men i största mån försöker vi följa er idé och vision om trappan.

Kan man köpa till olika delar till befintliga trappor?
– Det går naturligtvis bra, vägghandledare, valvkantsräcke, i vissa fall stigande räcken i trappan kan vi också leverera i efterhand. Det går till och med beställa nya steg om olyckan skulle vara framme, ritningar till gamla projekt sparas så det går fint att kolla om man på det viset kan tillverka detaljer som exakt ser ut som dom på plats.

Hur mycket kostar en ny trappa?
– Det är en fråga som är omöjlig att besvara, en av grundarna till företaget brukade svara att det är som att fråga ”vad kostar det att gå och handla”. Lite skämtsamt men det ligger nåt i det påståendet, det finns så många variabler att ta hänsyn till så det är omöjligt att säga. Valen av detaljer, träslag, ytbehandlingar, räcken osv. gör att det finns trappor från runt 10.000:- inkl. moms och uppåt. Men kommer ni in med något enkelt underlag, skiss, ritning (behöver EJ vara skalenligt) eller foto så har vi kommit en bra bit på vägen mot ett unikt förslag på er trappa och sedan också en offert med ett pris komplett inklusive moms och frakt

Kontakta oss

TrappTeknik i Sverige AB
Infanterigatan 20 A, ÖSTERSUND

Telefon: 0640-441 88
Mobil: 070-372 38 00
E-post: info@trappteknik.com


Offertförfrågan

Offertförfrågan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.